Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să discute - ”în zilele următoare” - cu omologii săi ucrainean Volodimir Zelenski şi rus Vladimir Putin, în vederea unei dezescaladări în zona frontierei ucraineano-ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste viitoare discuţii intervin în urma unui summit virtual între Putin şi preşedintele american Joe Biden, în vederea evitării unei escaladări militare în Ucraina, a anunţat marţi Palatul Elysée.

Washingtonul a anunţat că Biden a discutat cu lideriifrancez, german, italian şi britanic, pe care i-a ”informat” despre discuţiile cu Putin, şi cu care s-a consultat ”cu privire la ceea ce urmează”.

Parisul şi Berlinul urmează să discute vineri, când Macron îl primeşte pe noul cancelar german Olaf Scholz la Palatul Elysée, despre o ”reangajare a Rusiei în cadrul formatului Normandia”, un summit diplomatic între Franţa, Germnaia, Rusia şi Ucraina.

Statele Unite şi Rusia se înfruntă de mai multe zile în problema ucraineană.

Washingtonul reproşează Moscovei faptul că vrea să pregătească o operaţiune militarăîn Ucraina.

Joe Biden a ”anunţat” că ”sancţiuni puternice” vor fi antrenate în cazul în care temerile americane de confirmă.

Kremlinul respinge aceste acuzaţii.

”Vladimir Putin a răspuns că nu trebuie ca vina să fie aruncată pe umerii Rusiei”, subbliniază într-un comunicat Kremlinul.

Rămâne de văzut dacă discuţiile din cursul summitului Biden-Putin vor antrena o dezescaladare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.