Emmanuel Macron este primit luni de Donald Trump la Washington, într-o vizită de stat care se anunţă delicată, în cadrul căreia vor planta un stejar la Casa Albă cu scopul de a-şi afişa prietenia, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele francez, însoţit de soţie, au aterizat către ora locală 13.00 (20.00, ora României) la baza aeriană Andrews.

Macron urma să vorbească în faţa presei şi apoi să meargă la Casa Albă, unde va fi primit de cuplul Trump.

”După luni de pregătiri, POTUS şi cu mine abia aşteptăm să primim Franţa la primul nostru dineu de stat!”, a scris pe Twitter Melania Trump, care a publicat o înregistrare video în care supraveghează pregătitile cinei de stat, marţi seara, la Casa Albă - decoraţiuni bej şi aurite, iar în meniu plăcintă cu brânză de capră, miel şi ceapă Soubise, tartă cu nectarine şi smântână glasată.

Această vizită de trei zile începe luni cu un act simplic de prietenie - cei doi preşedinţi vor planta în grădina Casei Albe un stejar tânăr oferit de Emannuel Macron.  Arborele provine dintr-o pădure din nordul Franţei în care au murit peste 2.000 de puşcaşi marini în Marele Război, într-o bătălie sângeroasă împotriva armateo germane.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.