Pentru Emmanuel Macron, Samuel Paty "întruchipa Republica care renaşte în fiecare zi în sălile de clasă, libertatea care se transmite şi se perpetuează în şcoli".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Samuel Paty a devenit vineri chipul Republicii", a declarat preşedintele Franţei într-un discurs emoţionant. 

Franţa îi aduce un omagiu naţional profesorului Samuel Paty la Sorbona. Ceremonia, are loc în prezenţa a 400 de invitaţi în curtea universităţii. 

Preşedintele Republicii franceze, care i-a denunţat în debutul discursului său pe "laşii" care l-au livrat pe Samuel paty "barbarilor", a adus un omagiu profesorului care "iubea cărţile şi ştiinţa". 

Şeful statului francez şi-a continuat discursul salutând acţiunea profesorului de-a lungul carierei sale. 

"A face republicani a însemnat lupta lui Samuel Paty", a declarat Emmanuel Macron în timpul omagiului naţional adus profesorului.

Macron a asigurat că desenele şi caricaturile vor continua să fie publicate şi arătate. "Vom continua să predăm, vom aduce laicitatea, vom continua lupta pentru libertate", a adăugat preşedintele francez. 

Miercuri, Emmanuel Macron a publicat pe Facebook o fotografie cu Samuel Paty. 

Samuel Paty, profesor de istorie-geografie, a fost decapitat vineri la Conflans-Sainte-Honorine din cauză că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mohamed din săptămânalul satiric Charlie Hebdo. Ucigaşul profesorului, Abdoullakh Anzorov, un rus cecen în vârstă de 18 ani, a fost ucis de poliţişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.