Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat sâmbătă că Rusia "va continua să încerce să destabilizeze" democraţiile occidentale prin manipularea reţelelor de socializare sau a operaţiunilor din spaţiul cibernetic, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că Rusia va continua să încerce să destabilizeze, fie prin actori privaţi, fie direct prin servicii, fie prin reprezentanţi", a afirmat el în timpul unei conferinţe despre securitate, la Munchen, numind-o "actor extrem de agresiv" în acest domeniu. 

În cadrul aceleiaşi conferinţe, preşedintele francez s-a arătat "îngrijorat" în faţa lipsei de reacţie a Germaniei faţă de Europa şi proiectele sale de reformă în UE. 

"Nu am frustrări, sunt îngrijorat", a spus el la Conferinţa pe securitate de la Munchen, solicitând "răspunsuri clare" ale Franţei şi Germaniei şi partenerilor lor despre provocările europene în faţa declinului american şi a dezvoltării Chinei. 

"Cheia în următorii ani este de a ajunge cât mai repede la elementele de suveranitate la nivel european", precum apărarea, a spus Macron, subliniind o mare dezordine mondială cu privire la acest domeniu. 

 

               
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.