Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus vineri să se înfiinţeze o ”înaltă autoritate a vieţii publice” în cadrul Uniunii Europene, după ce candidata sa în viitoarea Comisie Europeană (CE) a lui Ursula von der Leyen Sylvie Goulard a fost respinsă de către membrii Parlamentului European (PE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului francez a denunţat, la finalul summitului european de la bruxelles, drept o ”disfuncţionalitate” şi o ”criză politică” decizia PE de a respinge candidatura lui Sylvie Goulard.

”Dacă politizăm acest proces îl vom distruge”, a apreciat Macron.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat dorinţa, la finalul Consiliului European care a validat un nou acord al Brexitului, ca data ieşirii Regatului Unit din UE - prevăzută la 31 octombrie - să fie respectată.

”Doresc ca noi să putem respecta termenle pe care le-am dat şi ca data de 31 octombrie să fie respectată”, a declarat Macron în această conferinţă de presă.

”Eu nu fac politică ficţiune, nu mă voi pune în situaţia în care Parlamentul britanic ar vota una ori alta (sâmbătă), dar nu cred că o nouă amânare trebuie să fie acordată. Trebuie să terminăm aceste negocieri, să trecem la negocieri cu privire la relaţia viitoare şi să putem termina”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.