Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat vineri prin videoconferinţă cu familii ale ostaticilor francezi luaţi de Hamas în atacul de la 7 octombrie în Israel, pe care le-a asigurat de ”deplina (sa) mobilizare” în vederea eliberării acestora, anunţă Palatul Élysée, relatează BFMTV şi Huffington Post

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi francezi sunt ţinuţi ostatici de mişcarea islamistă palestiniană Hamas după atacul sângeros al grupării teroriste de la 7 octombrie.

Rudele lor aşteaptă să fie eliberate.

Şeful statului francez, ministrul său de Externe Catherine Colonna, secretarul general al Palatului Élysée Alexis Kohler şi consilierul diplomatic prezidenţial Emmanuel Bonne şi-au afişat susţinerea acestor familii în această videoconferinţă.

”Şeful statului i-a asigurat de deplina sa mobilizare şi de cea a tuturor serviciilor statului în obţinerea eliberării lor. Se va face totul pentru ca ei să revină în Franţa teferi”, rezumă într-un comunicat Palatul Élysée.

Emmanuel Macron îi asigură pe X pe francezi că ”Frabnţa nu-i abandonează pe ai săi”.

Ministerul francez de Externe anunţa joi, într-un ultim bilanţ, că 28 de francezi au fost ucişi, iar alţi şapte sunt în continuare daţi disppăruţi.

S-a ”confirmat” că unii dintre dispăruţi ”sunt ostatici Hamss”, preciza ministerul.

Preşedintele francez le-a asigurat pe familiie ostaticilor de susţinerea Guvernul său şi a ”tuturor francezilor”.

El şi-a sublniat ”hotărâtrea de a lupta neîncetat împotriva tuturor formelor de terorism”.

Emmanuel Macron denunţa la 10 octombrie,, într-o ”Declaraţie comună” cu cancelarul german Olaf Scholz, ”şantajul Hamasului”, ”insuportabil”.

El anunţa marţi că erau în curs ”negocieri intense” şi că ”ele avansează, urmărim oră de oră aceste negocieri”, subliniind că Parisul are ”contacte, evident, cu autorităile israeliene”, dar şi cu ”puteri prietene intermediare cu Hamas pentru a obţine eliberarea ostaticilor noştri ş a tuturor ostaticilor”.

El dădea atunci asigurări atât familiei lui Mia Shem, o tânără francezo-israeliană răpită, care a apărut într-o înregistrare video difuzată luni de Hamas, cât şi tuturor apropiaţilor persoanelor date dispărute după atacul de la 7  octombrie, cu privire la ”susţinerea” şi ”afecţiunea” sa.

Mama lui Mia Shem i-a implorat marţi pe ”liderii lumii” să-i elibereze fiica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.