Emmanuel Macron a îndemnat vineri, la Sankt Petersburg, întreprinderile franceze să investească mai mult în Rusia, unde Franţa poate ”să stea mai bine”, mai ales în domeniile agroalimentar, spaţial şi digital, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Relaţia noastră are mult viitor (...), pentru că Europa se întinde de la Atlantic la Urali”, a declarat preşedintel francez, alături de omologul său rus Vladimir Putin, la o conferinţă economică franco-rusă, în cadrul Forumului Economic de la Sankt-Petersburg, în a doua zi a vizitei sale în Rusia.

”Franţa este partenerul nostru vechi, tradiţional şi fiabil (...). Ea a aspirat mereu la apărarea suverantiăţii sale, ceea ce este o garanţie a stabilităţii în relaţie”, a declarat la rândul său preşedintele rus Vladimir Putin.

Exprimându-şi satisfacţia faţă de creşterea nivelului schimburilor economice - care au crescut cu 16,5% în 2017, la 15,5 miliarde de dolari - el a notat însă că este net inferior celui cu China, primul partener comercial al Moscovei, care s-a ridicat la 85 de miliarde de dolari şi ar urma să atingă în curând 100 de miliarde de dolari.

Schimburile comerciale franco-ruse s-au redresat, după ce au scăzut puternic, în urma impunerii primelor sancţiuni, în 2014, din cauza crizei ucrainene.

Moscova a răspuns printr-un embargo asupra celei mai mari părţi a produselor alimentare europene.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.