Preşedintele francez Emmanuel Macron şi liderul chinez Xi Jinping şi-au dat mâna în timp ce începeau discuţiile în marja summitului G20, care se aşteaptă să exercite presiuni asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina şi să abordeze consecinţele globale ale războiului, transmite France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Trebuie "să ne unim forţele pentru a răspunde... la crize internaţionale precum războiul Rusiei în Ucraina", i-a spus Macron lui Xi.
 
Luni, preşedinţia franceză a declarat că Macron îi va spune preşedintelui chinez că este în "interesul său" să exercite presiuni asupra Rusiei pentru a se întoarce la masa negocierilor privind conflictul din Ucraina.
 
Între timp, Xi nu a menţionat conflictul în remarcile sale de deschidere, făcând un apel mai larg ca cele două ţări să "menţină spiritul de independenţă, autonomie, deschidere şi cooperare".
 
Cei doi s-au întâlnit la o zi după ce Xi a purtat discuţii maraton cu preşedintele american Joe Biden, liderii promiţând să împiedice ca rivalitatea lor să se transforme într-un conflict deschis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.