Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi american Joe Biden urmează să discute miercuri, la telefon, despre criza diplomatică dintre Franţa şi Statele Unite, în urma crizei submarinelor australiene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Joe Biden a solicitat o discuţie cu omoloful său francez, iar această dicuţie urmează să aibă loc la şase zile de la ruperea ”contractului secolului” prin care Franţa urma să livreze Australiei 12 submarne cu propulsie clasică şi de la anunţarea unui nou pact în domeniul apărării, AUKUS, între Statele Unite, Regatul Unit şi Australia, care urmează să primească submarine cu propulsie nucleară.

Biden declara luni că ”abia aşteaptă” să discute cu Macron, în urma crizei dintre Paris şi Washington.

Democratul, care a solicitat această discuţie, vrea ”să-şi exprime dorinţa de coopera strâns cu Franţa în zona indo-pacifică şi pe scena internaţională”, potrivit unui oficial american de rang înalt.

Această discuţie la telefon - a cărei oră nu a fost precizată - urmează să fie ”o discuţie de clarificare” ”inclusiv a condiţiilor în care acest anunţ a fost decis şi a condiţiilor unui reangajament american într-o relaţie între aliaţi”, a anunţat, în urma uneişedinţe de Guvern, un purtător de cuvânt al Executivului francez, Gabriel Attal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.