Preşedintele francez Emmanuel Macron avertizează, într-un intervu acordat Financial Times (FT), că ”credibilitatea” Regatului Unit este în joc în diferendele post-Brexit cu privire la licenţe de pescuit şi Protocolul nord-irlandez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să nu înţelegeţi greşit, acest lucru nu-i priveşte doar pe europeni, ci pe toţi partenerii (britanicilor). După ce negociezi un tratat timp de ani de zile şi după doar câteva luni faci de-andoaselea faţă de ceea ce s-a decis în aspectele care-ţi convin mai puţin, nu este o mare probă a credibilităţii tale”, a declarat el ziarului.

În contextul în care ambele maluri ale Canalului Mânecii se ameninţă cu represalii pe tema licenţelor de pescuit în apele britanice, iar Parisul reproşează Londrei că nu acordă un număr suficient de permise, Emmanuel Macron şi Boris Johnson se întâlnesc în acest weekend la Roma, în marja G20.

Preşedintele francez dă asigurări că nu au existat nci ”provocări” şi nici ”tensiuni” în problema drepturilor de pescuit, însă ”trebuie să ne respectăm” reciproc şi ”să ne respectăm cuvântul dat”.

El consideră că este vorba despre un ”test al credibilităţii” premierului britanic Boris Johnson şi al Guvernului acestuia şi se declară sigur de ”bunăvoinţa” Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.