Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că prezervativele vor fi disponibile gratuit în farmacii pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, în încercarea de a reduce numărul sarcinilor nedorite în rândul tinerilor, relatează "The Guardian".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o mică revoluţie pentru contracepţie", a anunţat Emmanuel Macron în timpul unei dezbateri pe teme de sănătate cu tineri din Fontaine-le-Comte, o suburbie a oraşului Poitiers din vestul Franţei.

Măsura vine după ce, din acest an, guvernul francez asigură contracepţie gratuită pentru toate femeile sub 25 de ani, extinzând un program care viza iniţial persoanele sub 18 ani, pentru a se asigura că tinerele nu renunţă la contracepţie pentru că nu şi-o pot permite.

Prezervativele sunt deja decontate de sistemul naţional de sănătate, dacă sunt prescrise de un medic sau de o moaşă, o măsură menită să combată răspândirea SIDA şi a altor infecţii cu transmitere sexuală.

În ceea ce priveşte educaţia sexuală în general, preşedintele a declarat: "Nu suntem foarte buni pe acest subiect. Realitatea este foarte, foarte diferită de teorie. Este un domeniu în care trebuie să ne educăm mult mai bine profesorii".

Macron a purtat tot timpul o mască facială la conferinţă, spunând că a urmat recomandările Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care guvernul se gândeşte cum să limiteze creşterea cazurilor de Covid în perioada premergătoare Crăciunului."Cred că este bine să dăm un exemplu pentru că nu vrem să revenim la măsuri obligatorii", a spus Macron. Oficialii îndeamnă oamenii să poarte măşti în locurile aglomerate şi să se vaccineze anti-Covid, pe măsură ce se apropie iarna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.