Emmanuel Macron a anunţat luni că urmează să discute cu preşedinţii iranian Hassan Rohani, american Donald Trump şi rus Vladimir Putin săptămâna aceasta, în cadrul ”medierii” franceze vizând să aprere Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi să evite o escaladare în regiune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dinamica pe care am creat-o în aceste ultime săptămâni, cred, a evitat ceea ce este mai rău şi reacţii exagerate de partea iraniană”, a declarat şeful statului francez în cadrul unei vizite la Belgrad, în Serbia.

”Ea a permis declaşarea (...) unui limbaj nou de partea europeană şi a permis să se poarte un dialog constant cu americanii”, a adăugat el.

”Aşadar, în aceste condiţii dificile, noi ne vom continua munca, o muncă de mediator, de negociator”, a spus Macron.

”Voi vorbi, la cererea sa, cu preşedintele (iranian Hassan) Rohani, imediat după întoarcerea mea (în Franţa) şi voi (discuta) săptămâna aceasta cu preşedintele (rus Vladimir) Putin şi preşedintele (american Donald) Trump”, a adăugat el.

”Vom continua această muncă, pentru a evita orice formă de escaladare în regiune şi orice degradare a ceea ce consider deja un acquis în dosarul nuclear în privinţa JCPoA”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.