Preşedintele francez Emmanuel Macron acuză vineri Moscova de faptul că este ”o putere destabilizatoare a Africii” şi îşi exprimă regretul faţă de faptul că alegerile Kremlinului ”nu joacă un rol benefic pentru comunitatea internaţională”, într-un interviu acordat mai multor publicaţii, în marja Summitului Noului Pact Financiar de la Paris, critici respinse de Kremlin, care dă asigurări că dezvoltă ”relaţii constructive” în Africa, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o putere de destabilizare a Africii prin intermediul unor miliţi private care se duc să prădeze, să comită atrocităţi în populaţii civile”, a acuzat şeful statului francez.

”Acest lucru a fost documentat de către ONU în Republica Centrafricană, prin miliţia Wagner”, a exeplificat el.

Kremlinul a respins, câteva ore mai tîrziu, aceste acuzaţii şi a dat asigurări că dezvoltă ”relaţii constructive” în Africa.

RELUARE CONDIŢIONATĂ A DIALOGULUI CU MOSCOVA

Şeful statului francez vorbeşte în acest interviu şi despre Războiul din Ucraina.

În cazul în care omologul său rus Vladimir Putin l-ar suna mâine, ”bineînţeles că i-aş închide” , dă asigurări Emmanuel Macron.

Franţa ar putea să fie ”o putere facilitatoare şi de mediere”, dar condiţionează o reluare a dialogului de ”respectarea dreptului internaţional, care este singurul care ne permite să trăim în pace”.

El reiterează că nu are, el însuşi, ”niciun motiv să-l sune azi” pe Vladimir Putin, în toiul unei contraofensive ucrainene.

”Va veni, sper, timpul negocierilor în condiţiile Ucrainei”, subliniază Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.