Preşedintele francez Emmanuel Macron a asigurat Kievul că ţara sa va furniza armament greu Ucrainei de care are nevoie pentru a se apăra în faţa Rusiei, scrie dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski, Macron a subliniat că ţara sa este de partea Ucrainei, a precizat joi seară Palatul Elysee. 

Cei doi lideri au discutat despre nevoile Kievului din punct de vedere militar, echipamente, sprijin politic şi financiar şi ajutor umanitar. 

Franţa a furnizat deja Ucrainei obuziere Caesar şi a instruit soldaţii ucraineni pentru a le folosi în Franţa. Obuzierul de calibrul 155 milimetri montat pe camion poate lovi ţinte cu precizie până la o distanţă de 40 de kilometri. Parisul a trimis Kievului şi câteva rachete antitanc Milan.

Noul ministru de Externe al Franţei, Catherine Colonna, a declarat când a vizitat Kievul la sfârşitul lunii mai că urmează un "răspuns concret" la cererea Ucrainei de arme mai grele.

Palatul Elysee a transmis că Macron şi Zelenski au stabilit să rămână în contact, în special cu privire la cererea Ucrainei de aderare la UE şi la discuţie asupra subiectului care va fi discutată la Consiliul European din 23-24 iunie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.