Mai multe zboruri au fost afectate, iar operaţiunile din terminal sunt blocate, după ce o pană de curent a lovit miercuri dimineaţă aeroportul internaţional din Edinburgh, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor informaţii, electricitatea a căzut în jurul orei locale 9.00 (11.00 ora României).

Reprezentanţii aeroportului au precizat că alimentarea cu electricitate ”îşi revine”, dar mai multe zboruri au fost afectate şi pagaserii trebuie să se pregătească pentru întârzieri.

Pana de curent a afectat atât terminalul de plecări, cât şi principala clădire a aeroportului din Edinburgh.

Timp de o oră, doar luminile de urgenţă au rămas aprinse, în timp ce pasagerii au format cozi lungi în faţa clădirii terminalului de plecări. De asemenea, angajaţii nu au putut să ducă la capăt operaţiuni de rutină, precum check-in-ul pasagerilor.

Autorităţile au anunţat că se confruntă cu foarte mulţi pasageri, care nu au putut să-şi facă check-in-ul timp de o oră şi jumătate. 

Până în acest moment nu sunt cunoscute circumstanţele care au dus la căderea electricităţii.

Avioanele continuă să aterizeze şi să decoleze, dar mulţi pasageri nu au putut să iasă din avioane pentru că vameşii nu puteau să folosească calculatoarele. Angajaţii au început să-i treacă pe pasageri prin filtrele de securitate în grupuri, dar coada se măreşte constant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.