Lumea va fi judecată pentru modul în care tratează migranţii, le-a spus sâmbătă liderul spiritual al lumii creştine ortodoxe, Patriarhul Bartolomeu I, refugiaţilor aflaţi într-un centru de detenţie de pe Insula Lesbos din Grecia, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I a condamnat, totodată, "inima împietrită" de care au dat dovadă cei care au închis frontierele migranţilor.

Bartolomeu, Papa Francisc şi primatul Bisericii Ortodoxe elene efectuează o vizită istorică pe Insula Lesbos, cu scopul de a atrage atenţia asupra situaţiei refugiaţilor.

Ei fac această vizită după intrarea în vigoare a controversatului Acord UE-Turcia, care prevede ca persoanele ce sosesc pe insulele elene după 20 martie să fie încarcerate şi trimise înapoi pe teritoriul turc, în cazul în care nu obţin azil.

"Am venit aici pentru a vă spune că ne pasă. Am venit aici deoarece lumea nu v-a uitat", le-a spus Bartolomeu migranţilor, adăugând că "am plâns văzând cum Marea Mediterană devine mormântul celor dragi vouă".

El a salutat "empatia şi sensibilitatea" locuitorilor insulei elene care i-au primit pe refugiaţi, dar a subliniat că migraţia nu este o problemă doar pentru "Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, pentru Europa şi Grecia". "Este o problemă pentru (întreaga) lume", a spus Bartolomeu.

"Lumea va fi judecată prin modul în care v-a tratat. Iar noi, cu toţii, vom da socoteală pentru modul în care am reacţionat faţă de crizele şi conflictele din regiunile din care veniţi", a mai spus Patriarhul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...