Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko apare, într-un videoclip publicat pe Telegram, ironizând Europa, în contextul exploziei preţurilor la gaze şi electricitate. El spune că nu va lăsa Europa să moară de frig şi că este pregătit să împartă nişte lemne de foc, potrivit TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În videoclip, Lukaşenko, începe să taie lemne în curtea casei sale de la ţară, împreună cu omul de afaceri Serghei Teterin, în faţa unei camere TV, spunând: „Hai, prietene! Să nu lăsăm Europa să moară de frig. Să-i ajutăm pe fraţii noştri. Poate, într-o zi, ne vor întinde o mână de ajutor în schimb".

El remarcă, de asemenea, că Europa nu a fost în măsură să aleagă ce copac - fie el mesteacăn sau molid - să fie cel mai bun pentru foc: "Important este să fie cald".

De asemenea, Lukaşenko a spus că ar dori ca ajutorul pentru lemn de foc să fie disponibil în primul rând pentru gospodăriile europene obişnuite.

"Ar trebui să ne gândim cum să oferim acest lemn de foc familiilor de ţărani şi muncitori de acolo, şi nu marilor magnaţi de afaceri". "De asemenea, este esenţial să ne asigurăm că (preşedintelui polonez Andrzej) Duda şi (prim-ministrului Mateusz) Morawiecki le este cald. Ei sunt vecinii noştri, nu-i aşa?", a continuat Lukaşenko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.