Grupării paramilitare ruse Wagner i s-a propus să folosească terenuri abandonate în Belarus, însă nu i s-a permis să construiască tabere pe teritoriul belarus, potrivit preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, în urma rebeliunii efemere de sâmbătă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu construim nicio tabără deocamdată. Dar, dacă vor, îi vom primi. Ridicaţi corturi, vă rog. Dar, deocamdată, ei se află în Lugansk (în estul Ucrainei), în taberele lor”, a declarat marţi Lukaşenko.

Departamentul american al Apărării a anunţat marţi că trupele Wagner se află în continuare în Ucraina, în urma rebeliunii de la sfârşitul săptămânii.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a refuzat să speculeze marţi cu privire la ”dispunerea specifică a trupelor Wagner şi pot sau nu pot să se mute”în Belarus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.