Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko, care a refuzat să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia din 2014, a declarat marţi că discută cu Moscova despre începerea zborurilor din Belarus în Crimeea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul aerian naţional din Belarus riscă să fie sancţionat de Uniunea Europeană după ce autorităţile belaruse au obligat o aeronavă cu pasageri a Ryanair, care zbora din Grecia în Lituania, să aterizeze la Minsk, pentru arestarea unui jurnalist disident şi a prietenei acestuia.

”Ucraina şi-a închis spaţiul aerian pentru noi. Avem propriul nostru sanatoriu în Crimeea...unde oamenii obişnuiesc să meargă, pe calea aerului. Pentru a nu agrava relaţiile, am călătorit prin Ucraina...Acum au închis spaţiul aerian”, a spus Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, iar Occidentul a reacţionat cu condamnarea acţiunii şi cu sancţiuni. Ucraina vrea teritoriul înapoi.

”I-am spus preşedintelui rus Vladimir Putin: ”Gândiţi-vă cum putem ajunge în Crimeea. Nu vom putea zbura prin Polonia, nu ne permit să trecem nici pe acolo”, a afirmat Lukaşenko, citat de Belta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.