Aleksandr Lukaşenko, vizat de o contestare fără precedent în urma alegerilor prezidenţiale de la 9 august, a depus miercuri jurământul în al şaselea mandat de preşedinte al Belarusului - în cadrul unei ceremonii secrete -, dezvăluie agenţia belarusă de presă Belta, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aleksandr Lukaşenko a depus jurământul în limba belarusă, după care a semnat actul de depunere a jurământului, iar apoi preşedinta Comisiei Electorale (...) i-a înmânat certificatul de preşedinte al Republicii Belarus”, scrie Belta.

Această ceremonie - prezentată de obicei ca un evemiment major în fosta republicăsovietică - nu a fost anunţată în prealabil.

Lukaşenko a fost reales la 9 august, însă opoziţia refuză să recunoască rezultatul acestor alegeri, pe care le consideră pătate de nereguli masive şi manifestează de atunci, cerând plecarea şefului statului, aflat la putere din 1994.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.