Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a sosit sâmbătă la Sankt Petersburg, unde are programată pentru duminică o întâlnire cu Vladimir Putin, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video difuzată de agenţia de ştiri BelTA, Lukaşenko soseşte sâmbătă pe aeroportul din Sankt Petersburg.Îmbrăcat într-o ţinută sport, el este întâmpinat de mai mulţi oficiali locali.

Întâlnirea sa cu Putin de duminică se va concentra pe "dezvoltarea în continuare a relaţiilor ruso-belaruse de parteneriat şi alianţă strategică, precum şi pe colaborarea pentru integrare în cadrul statului unional al Rusiei şi al Belarusului", a scris agenţia oficială de ştiri rusă TASS.

Belarusul este cel mai apropiat aliat al Rusiei. Această relaţie a reintrat în atenţie în ultimele luni, după ce Moscova a declarat că mută în această ţară o parte din armele sale nucleare strategice. De asemenea, Minskul a anunţat că forţele sale vor organiza exerciţii comune de antrenament cu grupul militar privat Wagner, care a primit permisiunea Kremlinului de a merge în Belarus în urma rebeliunii eşuate împotriva conducerii armatei ruse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.