Vicepremierul italian Luigi Di Maio a declarat, după ce Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Roma, că întâlnirea sa cu activiştii „vestelor galbene” din Franţa din această săptămână a fost legitimă şi nu s-a dorit a fi un gest provocator, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru mine întâlnirea nu a fost un gest provocator faţă de guvernul francez, ci o întâlnire importantă cu o forţă politică cu care rezonăm în multe privinţe, inclusiv în nevoia pentru o democraţie directă pentru a acorda mai multă putere cetăţenilor”, a scris Di Maio pe Facebook.
 
Numind întâlnirea ca fiind „foarte legitimă”, Di Maio a declarat: „Am dreptul să dialoghez cu alte forţe politice care reprezintă poporul francez”.
 
El a adăugat că Italia este un aliat al poporului francez şi că este dispus să se întâlnească cu guvernul de la Paris pentru a rezolva diferenţele de opinie.
 
Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Roma pe fondul unor atacuri „repetate şi fără nicio bază” din partea liderilor italieni în ultimele luni şi a făcut apel către Italia să se întoarcă la o poziţie mai prietenoasă.
 
Di Maio şi Matteo Salvini, cel care conduce partidul de dreapta Liga Nordului, care se află în coaliţia de guvernare din Italia alături de Mişcarea 5 Stele au dat declaraţii critice la adresa preşedintelui francez Emmanuel Macron în ultimele săptămâni, susţinându-i adversarii politici şi acuzând Parisul că a creat sărăcia din Africa şi că nu a făcut nimic pentru a aduce pacea în Libia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.