Vicepremierul italian Luigi Di Maio a declarat că protestatarii din mişcarea ”vestele galbene” din Franţa nu ar trebui să renunţe şi a precizat că Italia a urmărit „lupta lor din prima zi”, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Scriind într-un articol de blog postat, luni, pe site-ul Mişcării 5 Stele, Di Maio a afirmat că, atât în Franţa, cât şi în Italia, „scena politică a devenit surdă faţă de nevoile cetăţenilor care au fost excluşi de la luarea deciziilor importante care îi afectează”.
 
El a adăugat că „cererile care vin puternic din pieţele din Franţa reprezintă un mesaj: lăsaţi-ne să participăm!”.
 
Di Maio a făcut apel la protestatari să continue, notând că Mişcarea 5 Stele a intrat în parlamentul italian după mai puţin de patru ani de la înfiinţare, „în ciuda insultelor”, adăugând că aceia care i-au „tachinat în trecut au dispărut de pe scena politică de astăzi”.
 
Di Maio a oferit susţinerea partidului său, dacă va fi nevoie, sugerând că protestatarii pot folosi unele funcţii ale software-ului partidului „pentru, de exemplu, a organiza întâlniri sau un sistem de votare pentru a alege candidaţi la alegeri”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.