Incendiul care a ucis marţi 29 de persoane la Istanbul a izbucnit în timpul unor lucrări ilegale într-un club de noapte situat la subsolul unui bloc şi a fost provocat de scânteile de la sudură, potrivit unei înregistrări video publicate miercuri de ministrul turc de interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imaginile preluate de pe camerele de supraveghere şi făcute publice, se vede cum un muncitor cu o lampă de sudură sudează un obiect metalic când, brusc, izbucnesc flăcări înalte, însoţite de un fum gros.

"Ancheta (...) asupra incidentului continuă", a declarat ministrul de interne, Ali Yerlikaya, într-un mesaj publicat împreună cu înregistrarea video pe reţeaua X.

Primăria din cartierul Beşiktaş, unde s-a produs incendiul, a precizat marţi că nu a primit "nicio cerere de autorizaţie" din partea proprietarilor clubului de noapte sau a antreprenorului "privind o eventuală renovare a localului".

Nouă persoane au fost arestate în urma incendiului, printre care proprietarul şi managerul clubului de noapte şi proprietarul firmei de prelucrare a metalelor responsabilă de lucrări, a anunţat guvernatorul Istanbulului.

Clubul Masquerade, un mare club de noapte, se afla la subsolul unui bloc de apartamente cu 16 etaje din cartierul Gayrettepe.

Potrivit dlui Yerlikaya, niciunul dintre rezidenţii prezenţi în momentul izbucnirii incendiului, marţi la prânz, nu se numără printre persoanele care şi-au pierdut viaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.