Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse Chiril acuză luni că luarea cu asalt duminică a unui aeroport n Republica rusă Daghestan, cu populaţie majoritar musulmană, este ”o tentativă de semănare a discordiei” între musulmani şi evrei în Rusia, în plin război între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consider ceea ce s-a întâmplat o tentativă de semănare a discordiei între musulmanii şi evreii din Rusia, care întreţin bune relaţii de prietenie şi de cooperare de secole”, deplânge într-un comunicat patriarhul Chiril, un fervent susţinător al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Pe de altă parte, aeroportul din capitala Daghestanului, pe care bărbaţi căutau duminică israelieni, s-a redeschis luni, anunţă Agenţia Aviaţiei ruse.

”Aeroportul din Mahacikala este din nou deplin operaţional”, anunţă pe Telegram agenţia, la o zi după ce aceste confruntări, soldate cu 60 de arestări şi nouă poliţişti răniţi, au condus la închiderea aeroportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.