Mii de persoane au participat la un marş în centrul Londrei pentru a susţine egalitatea de gen şi a celebra împlinirea a 100 de ani de când femeile şi-au câştigat dreptul la vot, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Este vorba despre evenimentul #March4Women, organizat anual de societatea caritabilă Care. Marşul are loc în fiecare an în apropierea sau chiar de Ziua Internaţională a Femeii.

 

Organizatorii au promis un marş „optimist şi care va inspira lumea”. Scopul evenimentului este de a readuce în agenda publică problema inegalităţii de gen cu care trebuie să se confrunte femeile şi fetele din întreaga lume.

Au participat politicieni de la diferite partide precum şi grupări reprezentând toate religiile. Oamenii au mers pe acelaşi traseu pe care au mers şi femeile de acum 100 de ani.

Au fost afişate bannere pe care scria „Haideţi să terminăm ce au început sufragetele” şi „Opriţi diferenţa de remunerare”.

Primarul Londrei, Sadiq Khan şi activistele Bianca Jagger, Helen Pankhurst, Shola Mos-Shogbamimu şi Faeeza Vaid au ţinut discursuri iar cântăreaţa Annie Lennox a avut o intervenţie video.

Helen Pankhurst, strănepoata sufragetei Emmeline Pankhurst, a condus marşul şi a declarat că „în absolut toate domeniile mai este de lucru” pentru a se asigura egalitatea de gen.

Ea a spus că a fost „o energie grozavă” şi că „în fiecare zi apare o poveste în presă care demonstrează că nu vom mai tolera această situaţie”.

Khan a spus că este un „feminist mândru”. El a precizat că sunt prea puţine femei în Parlament şi în consiliile de conducere din ţară, adăugând că un echilibru de 50% între bărbaţi şi femei ar trebui să fie un nivel la care să se aspire, nu plafonul.

„Cred că dacă eşti într-o poziţie în care ai putere şi influenţă şi crezi că nu este corect că femeile sunt plătite mai puţin decât bărbaţii, crezi că nu e corect să existe discriminare faţă de femei şi crezi că nu este corect să ai mai multe şanse doar pentru că te-ai născut băiat – atunci ar trebui să te numeşti feminist. Nu pot să înţeleg de ce nu ar vrea cineva să fie un feminist mândru”, a spus Khan.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.