Regatul Unit anunţă o creştere ”îngrijorătoare” a arestărilor în rândul adolescenţilor din cauza unor infracţiuni de natură teroristă şi stabileşte o legătură între izolarea implementată în lupta împotriva covid-19 şi recrutarea unor tineri de către organizaţii teroriste precum gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul brtianic de Externe Dominic Raab a relevat în Parlament, joi, o creştere cu 7%, în decembrie, în decurs de un an, a ”volumului conţinuturilor teroriste online” şi ”o creştere îngrijorătoare a proporţiei copiilor şi adolescenţilor care sunt arestaţi acum cu privire la delicte teroriste”.

Potrivit lui Dominic Raab, Poliţia din Londra estimează că izolări succesive impuse în lupta împotriva covid-19 facilitează ”accesul digital” al ”teroriştilor” la ”cei care sunt probabil cei mai receptivi la poveşti extremiste”.

El citează în acest sens gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), pe care o consideră ”cea mai imporantă ameninţare teroristă, atât la nivel naţional, cât şi în străinătate”.

Deputata laburistă Lisa Nandy, însărcinată cu Afaceri Externe în opoziţie, s-a declarat ”profund tulburată” de modul în care tineri sunt ţintiţi de SI în timpul izolării.

Regatul Unit a fost plasat la începutul lui ianuarie în a treia izolare, iar şcolile aufost  închise în lupta împotriva pandemiei, care s-a soldat cu 123.000 de morţi.

Regatul a fost, în ultimii ani, ţinta mai multor atacuri teroriste revendicate de SI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.