Regatul Unit amână până în ianuarie 2022 intrarea deplină în vigoare a controalelor unor importuri de marfă provenind din Uniunea Europeană (UE) în urma Brexitului, anunţă Guvernul lui Boris Johson, care justifică această măsură prin voinţa de a permite întreprinderilor să se concentreze asupra relansării pos-covid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu scopul de a le permite întreprinderilor să se adapteze constrângerilor rezultate în urma ieşirii regatului din Uniune, Guvernul a ales o implementare treptată a controalelor.

Potrivit acestui nou calendar, decalat, controale cu privire la animale vii, plante care prezintă un rsc sanitar slab şi produse vegetale urmează să intre în vigoare abia la 1 martie 2022.

Noul calendar le ”permite întreprinderilor să beneficieze de mai mult timp pentru a se pregăti de schimbări la frontieră”, subliniază într-un comunicat Guvernul lui Johnson.

Acest lucru reduce totodată ”perturbări, în contextul în care economia se redeschide treptat, iar Guvernul recunoaşte amploarea şi importanţa provocărilor cu care s-au confruntat întreprinderile în a se adapta la noile exigenţe, înfruntând totodată impactul covid-19”.

Volumul mărfurilor care circulă înre regat şi Uniune - aflat în cădere liberă după ieşirea din piaţa unică şi Uniunea Vamală - a atins un nivel ”normal” în februarie, anunţă Guvernul.

Spre deosebire de controalele mărfurilor care intră în Irlanda de Nord din Marea Britanie, pe care Londra a hotărât în mod unilateral să le amâne - provocând o nemulţumire puternică a europenilor, care pregătesc represalii judiciare -, controalele importurilor pe teritoriul britanic sunt exclusiv de resortul Londrei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.