Spitalul în care Kate Middleton a fost operată la abdomen este anchetat cu privire la încălcarea secretului medical, după ce cel puţin un angajat al London Clinic a încercat să acceseze în mod ilegal dosarul prinţesei de Wales în timp aceasta ce era spitalizată, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmul britanic al protecţei datelor Information Commissioners' Office (ICO) a confirmat în noaptea de marţi spre miercuri că a dechis o anchetă.

Clinica nu a anunţat dacă persoana respectivă a fost suspendată.

Această clinică este reputată tocmai pentru discreţia sa şi este folosită de zeci de ani de către celebrităţi.

Teorii ale complotului cu privire la starea sănătăţii prinţesei circulă pe reţele de socializare, iar presa internaţională şi ziarele de scandal sunt pregătite să plătească zeci de mii de euro pentru o fotografie sau o înregistrare video cu Kate sau să folosească metode imorale.

În 2015, o infirmieră s-a sinucis după ce a fost prinsă în capcană de către un post de radio australian şi a dezvăluit că prinţesa, însărcinată atunci, suferea de greţuri grave dimineaţa.

Britanicii numără zilele până la întoarcerea anunţată a lui Kate Middleton în viaţa publică, în perioada Paştelui, în contextul în care nu s-a prezentat vreoo dată precisă.

Starea sănătăţii soţiei prinţului William continuă să se afle în centrul unor speculaţii intense, în pofida unei înregistrări video postată luni pe reţele de socializare, dar şi în presa internaţională.

London Clinic, folosită frecvent de către familia regală, anunţă că nu este un loc pentru cei care încalcă intenţionat încrederea pacienţilor şi colegilor lor, relatează BBC News.

ICO a anunţat că a primit o ”semnalare cu privire la o încălcare” şi că desfăşoară o anchetă.

Directorul London Clinic, Al Russell, anunţă într-un comunicat că toţi angajaţii sunt ”extrem de conştienţi” de ”obligaţiile individuale, profesionale, etice şi legale pe care le au cu privire la confidenţialitatea pacienţilor”.

”Suntem extrem de mândri de îngrijirile excepţionale şi discreţia pe care vrem să o oferim tuturor pacienţilor care au încredere în noi în fiecare zi”, a subliniat el.

”Avem un sistem de supraveghere a managementului informaţiilor pacienţilor, iar în cazul unei încălcări vor fi luate toate măsurile de anchetă, reglementare şi disciplinare potrivite”, a continuat el.

Tabloidul Daily Mirror a dezvăluit marţi că ”cel puţin un membru al personaluluki a fost surprins în timp ce încerca să acceseze” datele medicale ale lui Kate.

Potrivit tabloidului, o anchetă internă a fost deschisă la spitalul privat, unde a fost internat recent regele Charles al III-lea.

Russell nu a evocat în mod direct dezvăluirile cu privire la Kate Middleton.

Guvernul britanic, întrebat despre presupuse încălcări la London Clinic, a subliniat că există ”reguli stricte cu privire la datele pacienţilor, care trebuie să fie respectate”,

”Cred că vrem toţi să o susţinem pe prinţesa de Wales şi îi urăm, evident, cea mai rapidă recuperare”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului.

Kate Middleton a fost operată la abdomen în ianuarie, de când s-a retras din îndatorile publice pe care le are pe timpul recuperării.

Ea a fost internată timp de aproape două săptămâni la London Clinic.

Palatul Kensington a anunţat că nu va participa la angajamente publice până după Paşte.

Absenţa prinţesei a condus la speculaţii şi terorii ale complotului cu privire la starea sănătăţii sale, agravate de o impagine pe care a postat-o pe contul oficial pe X al prinţului şi prinţesei de Wales.

Imaginea a fost modificată, iar prinţesa şi-a cerut scuze ”pentru orice confuzie” adăugând că a folosit ”ocazional” editarea fotografiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.