Locuitorii Kievului care au fugit din calea invaziei ruse sunt îndemnaţi de către primarul Vitali Klociko să se întoarcă în capitală ”cel puţin (peste) o săptămâ”, deoarece oraşul ar putea fi bombardat din nou, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe de altă parte, oraşul portuar Mariupol (sud-est) a fost distrus în proporţie de ”90%”, iar ”40% dintre infrastructuri” sunt ”irecuperabile”, anunţa luni primarul Vadim Boicevo.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat luni o vizită la Bucea, un oraş situat în apropiere de Kiev, recucerit recent de trupe ucrainene, în care aramata rusă este acuzată de aptul că a comis un ”masacru” al populaţiei civile.

”În fiecare zi, atunci când combatanţii noştri intră şi recucersc teritorii, vedeţi ce se întâmplă”, a declarat presei, inclusiv AFP presei, purtând o vestă antiglonţ, însoţit de către militari ucraineni, pe o stradă din Bucea devastată de lupte.

Rusia neagă ”în mod categoric” toate acuzaţiile privind descoperirea unui mare număr de cadavre de civili la Bucea, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Kremlinulu, Dmitri Peskov.

”Respingem în mod categoric toate acuzaţiile” declara Peskov presei.

Zece civili au fost ucişi, iar alţi cel puţin 46 au fost răniţi în bombardamente la Mîkolaiv, în sudul Ucrainei, anunţa luni primarul Oleksandr Senkevici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.