Autorităţile italiene evacuau joi alte localităţi afectate de inundaţii, în Emilia-Romagna (nord-est), unde nouă persoane au murit în aceste inundaţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 20 de cursuri de apă au ieşit din matcă în sud-estul regiunii Emilia-Romagna, din cauza unor ploi diluviene care s-au abătut asupra regiunii în ultimele zile, care au antrenat alunecări de teren, potrivit autorităţilor regionale.

În total, peste 10.000 de locuitori au fost evacuaţi din locuinţe.

Ploaia s-a oprit miercuri seara, iar meteorologii nu preconizau precipitaţii semnificative joi.

Autocare au fost însă închiriate în vederea evacuării locuitorilor din comunele Villanova di Ravenna, Filetto şi Boncalceci - ameninţate de revărsări ale fluviului Lamone.

”Atunci când plouă cât în şase luni în doar 36 de ore, după ce au fost precipitaţii-record în urmă cu două săptămâni, niciun teritoriu nu poate rezista”, deplângea miercuri preşedintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini.

”Pământul nu mai absoarbe nimic”, sublinia el.

Două persoane au murit în regiune la începutul acestei luni, după 48 de ore de ploaie aproape neîntreruptă, care a provocat pagube estimate la două miliarde de euro.

Forţele armate italiene şi Paza de Coastă s-au alăturat eforturilor de ugenţă şi au desfăşurat elicoptere şi bărci pneumatice pentru a ajunge la locuinţe înconjurate de ape.

Acolo unde apele se retrăgeau, locuitorii curăţau casele şi străzile acoperite de noroi şi pline de resturi.

”Eu locuiesc aici din 1979. Am văzut inundaţii. Dar n-am văzut niciodată aşa ceva”, declara miercuri AFP Edoardo Amadori, un locuitor al oraşului Cesena.

Mii de ferme din această regiune agricolă fertilă au fost afectate.

inundaţiile au antrenat anularea Marelui Premiu al Formulei 1 din Emilia Romagna, prevăzut duminică la Imola.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.