Londra avertizează luni împotriva unor negocieri cu Rusia care să conducă la ”vindere” a Ucranei şi consideră că orice acord care pune capăt invaziei ruse este necesar să prevadă un mecanism de reimpunere a sancţiunilor vizând Rusia, în cazul unei noi ”agresiuni”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştim că Putin nu vrea să negocieze serios”, acuză în Parlament şefa diplomaţiei britanice Liz Truss.

Ministrul britanic de Externe îl acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin de ”bombardarea nevinovaţilor”, în pofida faptulu că au loc negocieri.

Liz Truss consideră că este necesar ”să se facă mai mult” pentru a-l opri pe Putin.

Ea îndeamnă de asemenea să se acorde atenţie ”pe termen lung”.

”Trebuie să ne asigurăm că viitoarele negocieri nu conduc la vinderea Ucrainei şi la repetarea unor greşeli din trecut”, subliniază ea.

Acorduri precedente nu au adus Ucrainei ”o securitate durabilă”, insistă şefa diplomaţiei britanice.

Lizz Trus a subliniat necesitatea ”restaurării teritoriale” a Ucrainei şi ”tragerii la răspundere a regimului Putin la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ)”.

Sancţiunile impuse Rusiei în ultimele săptămâni ar trebui să nu fie ridicate atât timp cât ”Putin continuă acest război şi are trupe în Ucraina”, subliniază Liz Truss.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.