Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, acuză miercuri Statele Unite de faptul că ”conduc cumva” operaţiunile Israelului împotriva Hamas în Fâşia Gaza, că sunt ”complice incontestabile la crimele” comise în enclava palestiniană şi că Washingtonul ”are mâinile pătate de sângele oprimaţilor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Statele Unite sunt complice incontestabile ale crimelor” comise în Fâşia Gaza, a acuzat liderul suprem într-un discurs, la Teheran.

Ele au ”pe mâini (...) sângele oprimaţilor, copiilor, pacienţilor, femeilor şi altora”, a acuzat ayatollahul în cea de-a 19-a zi a Războiului Israelului împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

”Statele Unite conduc cumva crimele care sunt comise în (Fâşia) Gaza”, a acuzat Ali Khamenei.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi acuza Statele Unite, în urmă cu o exact o săptămână, că sunt ”complicele crimelor” Israelului, în timpul unei vizite a preşedintelui maerican Joe Biden în Israel.

La 10 octombrie, ayatollahul Ali Khamenei nega orice implicare a Iranului în atacul sângeros al Hamas de la 7 octombrie în Israel şi reafirma susţinerea iraniană ”a Palestinei”.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel la 7 octombrie, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene.

Hamasul a anunkţat marţi că 5.791 de persoane, majoritatea civili - inclusiv 2.360 de copii - au fost ucise în bombardamente israeliene.

Ayatollahul Ali Khamenei a apreciat miercuri că ”naţiunea palestiniană” va ieşi ”victorioasă” din răboi.

”Lumea viitoare este a Palestinei, nu a regimului sionist”, dă el asigurări.

Secertarul de Stat anmerican Antony Blinken a pus marţi în gardă Iranul.

Statele Unite vor acţiona ”decisiv” la orice atac al ”Iranului sau intermediarilor săi” în Orientul Mijlociu, ameninţa şeful diplomaţiei americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.