Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit în Rusia, a anunţat marţi presa japoneză, pentru ceea ce Kremlinul a declarat că va fi o discuţie cuprinzătoare cu preşedintele Vladimir Putin, în contextul în care Washingtonul a avertizat că nu ar trebui să ajungă la un acord privind o tranzacţie de arme, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim a plecat duminică din Phenian spre Rusia cu trenul său privat, a relatat marţi presa de stat din Coreea de Nord, însoţit de înalţi oficiali din industria de armament şi din armată şi de ministrul de externe.

Agenţia japoneză de ştiri Kyodo a relatat marţi, citând o sursă oficială rusă anonimă, că un tren care îl transporta pe Kim a sosit la gara Khasan, principala poartă feroviară către Extremul Orient rus dinspre Coreea de Nord.

"Va fi o vizită în toată regula", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Vor avea loc negocieri între cele două delegaţii, iar după aceea, dacă va fi necesar, liderii îşi vor continua comunicarea într-un format de tip "unu la unu"", a precizat Peskov.

Un oficial din cadrul administraţiei locale din Hasan a refuzat să comenteze informaţiile privind sosirea lui Kim.

Putin este prezent marţi la Vladivostok, unde urma să participe la sesiunea principală a Forumului Economic Estic, care se desfăşoară până miercuri.

Întâlnirile sale cu Kim ar urma să aibă loc în marja forumului, deşi nu a existat nicio confirmare oficială a locaţiei şi nici nu se ştie dacă Kim va participa la eveniment.

Rusia spune că poate oferi Coreei de Sud detalii despre vizită  

Moscova spune că va oferi Coreei de Sud detalii despre vizita lui Kim Jong Un, dacă Seulul le va solicita, a afirmă ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko, citat de BBC.

"Avem o ambasadă sud-coreeană la Moscova. Dacă vor dori, le putem furniza informaţiile disponibile", a declarat Rudenko, potrivit agenţiei ruse de ştiri Interfax.

El a adăugat că Moscova va continua să colaboreze cu Coreea de Sud, pentru că cele două ţări au "interese comune în ceea ce priveşte stabilizarea situaţiei în Asia de Nord-Est şi în Peninsula Coreeană".

Coreea de Sud a fost anterior un partener comercial al Rusiei, dar s-a alăturat sancţiunilor occidentale după ce a început războiul din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.