Liderul nord-coreean Kim Jong-un a interzis recent coafurile „non-socialiste” şi blugii mulaţi, de teama că moda va stârni dorinţe capitaliste în rândul tinerilor, relatează Fox News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Trebuie să fim precauţi cu privire la cel mai mic semn de stil de viaţă capitalist şi să luptăm pentru a scăpa de el”, a scris ziarul nord-coreean Rodong Sinmun, potrivit cotidianului britanic Daily Express.

Între coafurile interzise în statul totalitar se numără chica, părul vopsit ori ţepos, iar doar 15 tunsori „corespunzătoare” au primit undă verde pentru cetăţeni.

Nord-coreenilor nu le este permis să poarte blugi rupţi, tricouri cu sloganuri ori cercei în urechi sau nas.

„Istoria ne învaţă o lecţie esenţială, aceea că o ţară poate deveni vulnerabilă şi, eventual, poate colapsa ca un zid umed, îndiferent de puterea economică sau de apărare, dacă nu îşi menţine stilul de viaţă”, a mai scris ziarul nord-coreean.

Autorităţile de la Phenian au interzis de-a lungul timpului numeroase simboluri ale culturilor străine, inclusiv stilul muzical k-pop, originar din Sud şi popular la nivel global.

În 2018, Kim a primis să „distrugă cultura reacţionară burgheză”, potrivit The Washington Post.

Un sondaj realizat în 2019 pe 200 de persoane din Coreea de Nord a dezvăluit că cei mai mulţi ascultaseră muzică străină şi urmăriseră programe TV şi filme străine înainte de a decide să fugă din ţară.

Este cunoscut că poliţia face percheziţii în casele oamenilor pentru a descoperi obiecte nepermise, fapt care poate fi pedepsit cu închisoarea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.