Liderul Partidului Unionist Democrat (DuP) din Irlanda de Nord. Arlene Foster, a anunţat că a discutat cu premierul Theresa May vineri dimineaţă şi va lansa “discuţii” cu Partidul Conservator pentru a “explora cum poate fi posibil să aducem stabilitate naţiunii noastre în această perioadă de mari provocări”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a subliniat că DUP “va lupta întotdeauna pentru cel mai bun acord pentru Irlanda de Nord şi poporul său”. “Dar, în mod egal, vrem şi ce este mai bun pentru tot Regatul Unit”, a adăugat ea, enumerând extremismul, negocierile pentru UE şi “incertitudinea din Westminster”, Parlamentul britanic, printre provocările cu care se confruntă ţara.

Foster le-a mulţumit celor “292.316 oameni care au adus 10 membri DUP în Parlament”, “cel mai bun rezultat înregistrat vreodată în alegeri” de formaţiunea unionistă.

Anterior, Premierul Theresa May a anunţat că a primit mandat din partea reginei Elisabeth a II-a pentru formarea unui Guvern.

“Ţara are nevoie, mai mult ca oricând, de certitudine”, a adăugat May, care a anunţat că a format o alianţă cu formaţiunea unionistă nord-irlandeză DUP, cu care colaborează de ani de zile şi cu care a format o majoritate în Camera Comunelor.

“Partidele noastre se bucură de o relaţie puternică pe parcursul a mulţi ani, iar acest lucru îmi dă încrederea să cred că vom putea lucra împreună în interesul întregului Regat Unit”, a afirmat ea.

“Acum să trecem la treabă”, a încheiat May.

La numărarea voturilor în 649 din cele 650 de circumscripţii, conservatorii au obţinut 318 mandate - cu 12 mai puţine ca în fostul Parlament - şi nu mai pot obţine 326, pentru a deţine controlul în Legislativ.

Laburiştii au obţinut 261 de mandate, cu 29 mai multe decât aveau în legislativul precedent.

Formaţiunea scoţiană SNP are 35 de mandate, cu 21 mai puţine decât înainte, iar liberal-democraţii au 12 mandate, cu patru mai multe.

DUP a obţinut zece mandate, cu două mai multe decât în fosta legislatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.