Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a discutat sâmbătă cu preşedintele SUA, Joe Biden, pentru prima oară de la începutul crizei dintre Israel şi Hamas în Gaza, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut, la rândul său, o convorbire telefonică cu şeful Casei Albe, cea de-a cincea în decurs de o săptămână, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei palestiniene de ştiri WAFA, Mahmoud Abbas i-a vorbit lui Joe Biden despre "necesitatea de a opri toate atacurile şi de a respecta dreptul umanitar internaţional" în Gaza.

Liderul Autorităţii Palestiniene i-a spus lui Biden că respinge complet strămutarea palestinienilor din Gaza.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Abbas a solicitat, de asemenea, să fie permise "coridoare umanitare" în Gaza pentru a livra apă, electricitate, combustibil şi provizii medicale palestinienilor.

Şi premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că a avut a cincea convorbire telefonică cu preşedintele american Joe Biden de la declanşarea războiului cu Hamas în Gaza, în urmă cu o săptămână. Biroul lui Netanyahu a informat că premierul i-a mulţumit lui Biden pentru sprijinul profund al SUA, precum şi pentru vizitele secretarului de stat american Antony Blinken şi a secretarului apărării Lloyd Austin din ultimele zile. Netanyahu i-a împărtăşit lui Biden şi ceea ce a văzut în timpul vizitei sale de sâmbătă în comunităţile din apropierea Fâşiei Gaza. Cei doi au convenit să continue să ţină legătura.

În discuţia pe care a avut-o cu premierul Benjamin Netanyahu, preşedintele american Joe Biden i-a spus că SUA colaborează "cu Naţiunile Unite, Egiptul, Iordania, Israelul şi alţii" pentru a se asigura că civilii au "acces la apă, alimente şi asistenţă medicală". Potrivit biroului preşedintelui Biden, şeful Casei Albe a reiterat "necesitatea ca toate ţările să condamne fără echivoc Hamas ca organizaţie teroristă, care nu reprezintă aspiraţiile poporului palestinian".
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.