Susţinători ai fostului preşedinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro au luat cu asalt, duminică, Congresul, Curtea Supremă şi Palatul prezidenţial din Brazilia. Liderii mai multor ţări au condamnat incidentele, potrivit Reuters, care prezintă reacţiile oficialilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Boric, preşedintele statului Chile:

“Guvernul brazilian are sprijinul nostru deplin în faţa acestui atac laş şi josnic împotriva democraţiei”.

Gustavo Petro, preşedintele Columbiei:

"Sunt solidar cu Lula şi cu poporul Braziliei. Fascismul a decis să pună în scenă o lovitură de stat.... Este urgent ca OAS (Organizaţia Statelor Americane) să se reunească dacă doreşte să continue să existe ca instituţie”.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei:

“Îl susţin total pe Lula şi susţin instituţiile alese liber şi democratic ale poporului brazilian. Categoric condamnăm luarea cu asalt a Congresului Braziliei şi facem apell pentru revenirea imediată la normalitatea democratică”.

Marcelo Ebrard, ministrul de Externe al Mexicului:

“Ca urmare a evenimentelor din Brazilia, exprimăm sprijinul total al Mexicului pentru administraţia preşedintelui Lula, aleasă prin voinţă populară. Respingem orice tentativă împotriva instituţiilor democratice”.

Santiago Cafiero, ministrul de Externe al Argentinei:

“Ne exprimăm solidaritatea cu Lula şi ne facem auzite vocile în apărarea democraţiei Braziliei”.

Ministerul de Externe al Ecuadorului:

“Ecuador condamnă evenimentele împotriva instituţionalităţii din Brazilia şi îşi reiterează sprijinul pentru democraţie şi pentru guvernul ales în mod legitim”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.