Cele mai mari şapte economii ale lumii le-au cerut vineri furnizorilor de internet şi companiilor care administrează reţele de socializare să îşi intensifice eforturile de a îndepărta conţinutul extremist, la patru zile după ce un kamikaze islamist a ucis 22 de oameni, inclusiv copii, la Manchester, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Summitul G7 din Sicilia: liderii şi-au ascuns divergenţele în spatele zâmbetelor

“Vom combate folosirea internetului de către terorişti. Deşi este una dintre cinele mai importante realizări tehnologice din ultimele decenii, internetul a dovedit şi că este un instrument puternic pentru obiective teroriste”, au afirmat liderii G7 într-un comunica semnat la reuniunea din Sicilia.

“G7 cere furnizorilor de servicii de comunicaţii şi companiilor (care administrează – n.r.) reţelele de socializare să îşi crească substanţial eforturile pentru a se adresa conţinutului terorist”, se adaugă în comunicat.

Premierul britanic Theresa May a obţinut susţinerea liderilor G7 pentru intensificarea măsurilor de combatere a terorismului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.