Lideri mondiali au condamnat, duminică, uciderea de către soldaţii ruşi a civililor neînarmaţi la Bucea şi în alte zone din regiunea Kiev, promiţând totodată că vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat îngrozită de ce s-a întâmplat în zonele Ucrainei din care s-au retras ruşii. “Îngrozită de relatările despre ororile de nedescris în zone din care se retrage Rusia. Este necesară urgent o anchetă independentă. Făptuitorii crimelor de război vor fi traşi la răspundere”, a notat Von der Leyen pe Twitter.

“Imaginile care ne vin de la Bucea, oraş eliberat în apropiere de Kiev, sunt insuportabile. Pe străzi, sute de civili ucişi cu laşitate. Compasiunea mea pentru victime, solidaritatea mea este cu ucrainenii. Autorităţile ruse trebuie să răspundă pentru aceste crime”, a scris şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat într-o intervenţie la CNN crimele de la Bucea drept “o cruzime împotriva civililor cum nu s-a mai văzut în Europa de zeci de ani. “Este îngrozitor şi absolut inacceptabil faptul că civili sunt luaţi ca ţintă şi ucişi. Asta doar subliniază importanţa faptului că acest război trebuie să se termine”, a afirmat Stoltenberg.

‘Îngrozită de atrocităţile comise de armata rusă în Bucea şi în alte zone eliberate. Aceasta este realitatea crudă a crimelor de război ale lui Putin. Lumea trebuie să ştie ce se întâmplă. Trebuie impuse sancţiuni mai dure. Autorii crimelor şi comandanţii lor trebuie să ajungă în faţa justiţiei”, a notat pe Twitter Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a declarat că Departamentul de Stat va ajuta la strângerea de informaţii cu privire la atrocităţile comise de armata rusă. “Acele imagini nu pot fi privite altfel decât ca o ‘lovitură în stomac’. De la agresiune, am spus că noi credem că forţele ruse au comis crime de război şi am lucrat la documentarea acestui lucru, la strângerea de informaţii. Şi trebuie să se dea socoteală”, a afirmat Blinken.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.