Peste 160 de persoane au fost rănite, sâmbătă, la Beirut, în violenţe între manifestanţi şi forţele de ordine, cele mai grave de la începutul în urmă cu trei luni a mişcării de contestare a clasei politice acuzate de corupţie şi inerţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nemulţumirea populaţiei a crescut odată cu degradarea rapidă în ultimele săptămâni a situaţiei socio-economice şi cu incapacitatea autorităţilor de a forma un guvern, la peste două luni dela demisia premierului Rafic Hariri.

Violenţele au început în faţa uneia dintre intrările principale în parlament, în centru Berutului. Contestatarii i-au atacat pe poliţiştii din forţele speciale, amplasaţi în spatele unor barricade. Manifestanţii, unii purtând măşti, au aruncat cu diverse obiecte, în special cu pietre, indicatoare şi crengi.

Poliţiştii au reacţionat folosind tunuri de apă şi gaze lacrimogene.

Potrivit Crucii Roşii libaneze, peste 160 de persoane au fost rănite în timpul înfruntărilor. Dintre răniţi, cel puţin 40 au ajuns la spitale din Beirut.

Unii protestatari s-au retras pe străzi din zona parlamentului şi au aruncat cu pietre şi cu artificii către forţele de ordine.

Necunoscuţi au incendiat corturile instalate de manifestanţi în centrul Beirutului, de la începutul mişcării de protest.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.