Hezbollahul libanez a afirmat că a lansat sâmbătă 62 de rachete asupra unei "baze" militare din nordul Israelului, prezentând atacul ca fiind răspunsul său iniţial la eliminarea numărului doi al Hamas în bastionul său de lângă Beirut, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca parte a răspunsului iniţial la asasinarea marelui lider Sheikh Saleh al-Arouri (...), rezistenţa islamică (Hezbollah, n.r.) a vizat baza (militară) Meron cu 62 de rachete de diferite tipuri", a precizat mişcarea pro-iraniană într-un comunicat.

Înaltul oficial Hamas Saleh al-Arouri a fost ucis marţi, 2 ianuarie, într-un atac israelian cu dronă asupra suburbiei sudice Dahiyeh din Beirut.

Analiştii au declarat că atacul ar putea fi văzut ca un mesaj pentru aliatul Hamas, Hezbollah, că până şi principalul său bastion, Dahiyeh, ar putea fi vulnerabil la un atac israelian.               

Hezbollah a declarat că uciderea acestuia nu va rămâne fără pedeapsă. Şeful său, Sayyed Hassan Nassallah, a declarat vineri că "tăcerea" cu privire la acest atac ar permite ca întregul Liban să fie vulnerabil la alte atacuri.               

În declaraţia de sâmbătă se spune că gruparea a lovit un post principal aflat pe un deal pe care Israelul se baza pentru "observare aeriană" şi "control aerian".               

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.               


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.