Legiunea Libertăţii Rusiei anunţă joi că a lovit ţinte militare ruseşti în regiunea rusă Belgorod şi postează înregistrări video ale unor explozii, relatează CNN care precizează că le-a geolocalizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legiunea, o grupare de combatanţi disidenţi ruşi care luptă împotriva lui Vladimir Putin, precizează că una dintre înregistrările video surprinde ”detonarea unor muniţii şi mortiere ale inamicului, în urma unei lovituri precise de artilerie”.

CNN scrie că a geolocalizat acveastă înregistrare video în raionul Şebekinski din regiunea rusă Belgorod, însă nu poate confirma succesul loviturii.

În altă postare video, Legiunea anunţă că ”continuă să posteze activitatea clară a artileriei: o coloană de (sisteme de lansatoare multiple de rachetă de tip) Grad MLRS (BM-21) a fost distrusă în marş”.

”Împreună cu fraţii din cadrul RVC (Corpul Voluntarilor Ruşi), continuăm să demilitarizăm armata lui Putin”, anunţă Legiunea, preluând termenul folosit de Kremlin în desemnarea unuia dintre obiectivele războiului rus în Ucraina.

Înregistrare surprinde fum la locul impactului, însă este neclar dacă echipamentul militar rus a fost atins.

Legiunea Libertăţii Rusiei a anunţat joi că se află la frontiera Ucrainei cu Rusia.

Corpul Voluntarilor Ruşi a anunţat, la rândul său, că ”luptă pe teritoriul rus”.

Ministerul rus al Apărării a anunţat joi că a respins joi trei atacuri ale unor ”grupări teroriste ucrainene”.

Guvernul ucrainean s-a distanţat de combatanţii ruşi şi a subliniat că acveştia luptă în mod independent în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.