Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a criticat pe viitorul premier al Marii Britanii, Liz Truss, pentru că nu a putut face compromisuri şi a declarat că acest lucru ”nu va ajuta Marea Britanie să-şi menţină sau să-şi consolideze poziţia pe arena internaţională”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lavrov a declarat, într-o conferinţă de presă, la Moscova, că viitorul premier a încercat să ”apere interesele Marii Britanii fără a ţine cont de poziţiile altora în vreun fel şi fără nicio încercare de compromis”.

”Nu cred că acest lucru va ajuta Marea Britanie să-şi menţină sau să-şi consolideze poziţia pe arena internaţională, care a fost clar zguduită după ce a părăsit Uniunea Europeană”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

De asemenea, Lavrov l-a luat în derâdere pe noul premierul britanic pentru că a spus că nu ştie dacă preşedintele francez, Emmanuel Macron, este un prieten sau un inamic.

”Pentru Liz Truss... ar trebui să fie mai mult o prioritate să se ocupe de cei mai apropiaţi vecini ai săi, inclusiv să decidă în sfârşit dacă preşedintele Macron este prietenul sau inamicul ei. Această întrebare rămâne încă în aer”, a subliniat ministrul rus de Externe.

Lavrov a mai spus că Marea Britanie a încercat să ”compenseze” Brexit-ul făcând ”paşi drastici pe scena mondială” şi că acţionează ”agresiv cu privire la situaţia din Ucraina”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.