Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, vineri, că este dispus să discute cu secretarul de stat american Antony Blinken despre un posibil schimb de prizonieri care să o includă şi pe jucătoarea din WNBA Brittney Griner, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, Blinken a spus că Washington-ul i-a propus Rusiei o înţelegere care i-ar aduce acasă pe Griner şi pe un alt cetăţean american încarcerat, Paul Whelan. O sursă afirmă că s-ar fi propus un schimb cu traficantul rus de arme Viktor Bout, care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în SUA.

În Uzbekistan, Serghei Lavrov a afirmat că ministerul său a primit o solicitare oficială de la americani pentru un apel, după declaraţia lui Blinken. Lavrov a spus că va fi pregătit de discuţii la revenirea la Moscova şi că se lucrează pentru stabilirea unei ore pentru apel.

El a menţionat că este dispus să discute un schimb de prizonieri. “Voi asculta ce are el de spus”, a afirmat Lavrov.

Familiile lui Whelan, care a fost reţinut de Rusia pentru presupus spionaj din 2018, şi Griner, închisă la Moscova pentru deţinere de droguri din februarie, au cerut Casei Albe să le asigure eliberarea, inclusiv printr-un schimb de prizonieri, dacă este necesar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.