Uraganul Laura s-a intensificat miercuri şi a devenit un uragan de categoria 3, cu rafale de vânt de până la 185 de kilometri pe oră, şi ameninţă coastele americane de la Golful Mexic cu o creştere a nivelului apei potenţial ”catastrofică”, a anunţat Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laura se intensifica în continuare şi urma să devină un uragan de categoria 4 pe scala Saffir-Simpson, de cinci categorii, în timp ce se apropia miercuri de coasta de sud-vest a statului Louisiana şi de o parte a coastei statuluiTexas, au precizat meteorologii.

NHC a avertizat cu privire la o creştere bruscă a nivelului apei în cele două state.

Laura ameninţă marile centre de rafinare a petrolului de la Lake Charles în Louisiana şi Beaumont/Port Arthur în Texas, situate în apropiere de coastă.

”Aveţi doar câteva ore să vă pregătiţi să să evacuaţi”, a avertizat pe Twitter guvernatorul Louisianei John Bel Edwards, al cărui stat este traumatizat în continuare de Katrina, un uragan de categoria 5 - maximum - care a inundat 80% din oraşul New Orleans şi a ucis 1.000 de oameni în urmă cu 15 ani.

”Oriunde v-aţi afla la prânz, acolo veţi înfrunta furtuna”, a anunţat guvernatorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.