Câinele-ghid Sully, labradorul lui George HW Bush, a fost fotografiat stând lângă sicriul fostului preşedinte american în semn de omagiu. El va însoţi sicriul pe toată perioada ceremoniilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bush, care a fost al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, între anii 1989 - 1993, a murit vineri, în Houston (Texas), la vârsta de 94 de ani.

Luni, Sully călătoreşte alături de sicriu din Texas la Washington DC, în aeronava Air Force One, redenumită temporar Special Air Mission 41, apoi înapoi, miercuri.

Fotografia cu câinele alături de catafalcul preşedintelui a fost publicată pe reţelele de socializare de purtătorul de cuvânt al lui Bush, Jim McGrath, alături de textul „Misiune îndeplinită”.

Sully a primit numele după pilotul Chesley "Sully" Sullenberger, care a aterizat în 2009 un avion cu pasageri pe râul Hudson, salvându-i pe toţi cei 155 de oameni de la bord.

În vârstă de 2 ani, labradorul i-a fost dat lui Bush - care s-a deplasat în scaun cu rotile în ultima perioadă - la începutul acestui an.

Antrenat, Sully poate răspunde mai multor comenzi, inclusiv să deschidă uşi şi să aducă telefonul când sună.

Sully, care are propriul cont de Instagram, va fi câine de asistenţă în cadrul unor programe de recuperare a soldaţilor răniţi.

Preşedintele George HW Bush urma tratament pentru Parkinson şi a fost internat în luna aprilie în urma unei infecţii. El va fi înmormântat la biblioteca prezidenţială din Texas, alături de soţia lui, Barbara Bush, care a murit în urmă cu şapte luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.