La prima sa apariţie publică pentru rugăciunea „Îngerul Domnului”, Papa Francisc a condamnat duminică "atacul brutal" asupra unei şcoli din Uganda, ţinta unui raid jihadist soldat cu cel puţin 41 de morţi, majoritatea elevi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă rog pentru tinerii elevi care sunt victimele atacului brutal asupra unei şcoli din vestul Ugandei", o ţară cu majoritate creştină, le-a spus Papa pelerinilor aflaţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, în timpul rugăciunii de duminică.

"Această luptă, acest război este peste tot. Să ne rugăm pentru pace", a îndemnat el.

Masacrul a avut loc vineri seara la şcoala Lhubiriha din Mpondwe, în apropiere de graniţa cu Republica Democrată Congo. Oficiali ai armatei şi poliţiei ugandeze au dat vina pe membri ai Forţelor Democratice Aliate (ADF), o miliţie islamistă care a jurat credinţă grupării Stat Islamic.

Atacul asupra acestui liceu este cel mai sângeros din Uganda de la dublul atentat cu bombă de la Kampala din 2010, soldat cu 76 de morţi într-un raid revendicat de gruparea islamistă Shebab, cu sediul în Somalia.

CITEȘTE ȘI Cel puţin 40 de morţi, mulţi dintre ei copii, în urma unui atac comis de o grupare afiliată Stat Islamic asupra unei şcoli din Uganda

Papa Francisc a condus, duminică, rugăciunea ”Îngerul Domnului”, prima după recenta operaţie de hernie abdominală suferită. Sfântul părinte a fost externat vineri din spital, după o internare de zece zile. Medicul chirurg care l-a operat de două ori pe Papa Francisc, profesorul Sergio Alfieri, a acordat un interviu Vatican Media. ”Nu sunt îngrijorat pentru sănătatea sa. Inima şi analizele sângelui i-ar face invidioşi pe mulţi oameni de 50 de ani”, a spus medicul Alfieri.

CITEȘTE ȘI UPDATE-Papa Francisc, ”în continuare în viaţă”, se întoarce la Vatican după zece zile de internare la spital, în urma unei operaţii la abdomen

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.