Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a cerut iertare, duminică, victimelor agresiunii germane, în cadrul unei ceremonii la Wielun, desfăşurată exact la ora la care primele bombe au căzut, în 1939, asupra acestui oraş polonez, prima victimă a celui de-al doilea război mondial, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă înclin în faţa victimelor de la Wielun. Mă înclin în faţa victimelor poloneze ale tiraniei germane. Şi le cer iertare", a declarat în germană şi poloneză Frank-Walter Steinmeier, în prezenţa omologului său polonez.

Polonia a fost grav afectată de ororile celui de-al doilea război mondial, pierzând şase milioane de persoane, dintre care trei milioane de evrei.

La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a denunţat un "act de barbarie" şi "crimă de război", ce a deschis al doilea război mondial la Wielun, în 1 septembrie 1939.

Duda i-a mulţumit lui Steinmeier pentru prezenţa la Wielun. "Sunt convins că această ceremonie va intra în istoria prieteniei polonezo-germană", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.