Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba îndeamnă Rusia la un armistiţiu temporar, pentru ca Ucraina să poată repara o linie electrică ce alimentează Centrala Nucleară avariată de la Cernobîl şi avertizează că este posibil să aibă loc ”scurgeri” de radiaţii în cazul în care pana de curent continuă, relatează AFP. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că nu există ”niciun impact critic” asupra siguranţei centralei Cernobîl, în urma avertismentelor ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi ale serviciului de securitate ale ţării cu privire la o posibilă scurgere de radiaţii, după ce centrala a fost deconectată de la reţeaua electrică a Ucrainei, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI AIEA anunţă că nu există ”niciun impact critic” asupra siguranţei la centrala nucleară de la Cernobîl, după ce oficialii ucraineni au avertizat cu privire la scurgeri radioactive

”Generatoarele diesel de rezervă au o capacitate de 48 de ore în alimentarea Centralei Nucleare de la Cernobăl. După aceea, sisteme de răcire ale instalaţiei de stocare a combustibilului nuclar uzat se vor opri, ceea ce face iminente scurgeri radioactive”, avertizează într-un mesaj posatt pe Twitter Dmitro Kuleba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.